Blazers

Onze muzikale trots, die op vrijdagavond repetitie hebben. Deze repetities worden geleid door een bekwame dirigent. Onze blazersgroep bestaat uit bassen, tuba’s, schuiftrombones, saxofoons, bugels en trompetten. We zijn gespecialiseerd in goed in het gehoor liggende muziek. Dit is muziek die hoofdzakelijk op straat in streetparade’s en shows ten gehore word gebracht. Daarnaast hebben we veel plezier in het spelen van kerkstukken en werken om te laten horen tijdens een concert (maar ook hier maken we een show van).

Optocht Genk foto aan elkaar

Tamboers

De tamboergroep van onze vereniging bestaat uit groep enthausiaste slagwerkers . Deze groep krijgt les van Colin Falize. De leeftijden liggen ver uit elkaar in deze groep. Het repertoire is zeer divers, van ouderwetse marsen tot moderne stukken en Samba’s worden gerepeteerd en gespeeld. Tevens komen tijdens de repetities andere aspecten aan bod zoals technieken, handzettingen en samenspel. Naast het repeteren van deze onderdelen word ook aandacht geschonken aan de gezamelijke werken die met de blazers groep ten gehore worden gebracht.

DSCF1164

Majorettes

De majorettes zijn een belangrijk deel van het korps!  Deze dames zijn na de tambour-maître het eerste wat je ziet als wij als korps aankomen lopen en meteen een goede eyecatcher. Met hun straatshows maken zij een mooi geheel van ons korps door muziek en dans te combineren. Tijdens het musiceren van het korps maken de majorettes op vrijwel ieder nummer een straatshow, samen met het korps, of apart een dans. Zeker in de nieuwe show zijn zij hecht verweven met de rest van de drumfanfare. De majorettes gaan de laatste jaren steeds vaker naar solistenconcoursen en gooien daar hoge ogen.

Historie

Irene-Lucia

Zoals de naam doet vermoeden is onze vereniging een fusie van 2 korpsen. In 2000 zijn 2 verenigingen samengegaan. Dit waren Drumfanfare Irene en Tamboer show en majorette Korps Lucia.  Beide waren een vereniging met een rijke historie en diverse eigen successen. Hiermee is ook de meteen de naam van onze club uitgelegd.

Foto gecombineerd 3

Sinds de fusie is het een hechte en sterke club geworden, die diverse successen heeft gekend. Zo zijn er bij diverse concoursen mooie prijzen behaald. Zo werd in Hamont (B) een goede prestatie neergezet in diverse edities van de wedstrijden aldaar (kampioen de lage landen). Tevens hebben we een hele mooie prestatie neergezet in Vöcklabruck (O). Daar hebben we in beide onderdelen waar we in uitkwamen het hoogste puntental gehaald en daarmee de ‘windstaab’ mee genomen. En dan niet te vergeten twee mooie optredens in Kerkrade ophe’t WMC met een gouden en zilveren medaille. Maar ook nu zijn we nog bezig met schrijven van Historie want daar word in een bloeiende vereniging nooit mee gestopt, we kijken altijd vooruit.